X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Limitsiz Hosting Nedir? Gerçekten Herşey Limitsiz mi?

AnasayfaYazılarHosting & SunucuLimitsiz Hosting Nedir? Gerçekten H...

Merhabalar; Limitsiz Hosting kavramı ile yanlış bilinenler ve yanlış anlamalara sebebiyet veren “Limitsiz” – “Sınırsız” gibi kelimelere istinaden bugüne kadar yaşamış olduğumuz yada yaşanılan yanlış anlamaları gidermek adına detaylı bir şekilde bilgi paylaşımında bulunmak istedik.

Limitsiz Hosting Nedir?

Sınırsız hosting, disk ve trafik olarak müşterilerimize sınır koymadan hizmet almaları için oluşturulan paylaşımlı hosting paketidir.

Sınırsız paket ile istediğiniz büyüklükte yüzlerce hatta binlerce sayfa oluşturabilirsiniz.

Disk konusunda yada trafik konusunda kısıtlamanız olmaz.

Ancak disk konusunda sınırı olan tek bir şey vardır o da FTP alanınızda barındırmış olduğunuz dosya sayısı. Genellikle hosting firmalarında INODE limiti olarak geçmektedir ve bu sınır %90 oranında (100.000) adet dosya ile limitlendirilmiştir.

Burada dikkat etmeniz gereken kısım şurasıdır disk alanı olarak boyut olarak bir limitlendirme bulunmamaktadır. Örneğin 100.000 adet her biri 10MB dosyada barındırabilirsiniz her biri 1KB olan 100.000 dosyada barındırabilirsiniz.

Diğer limitlendirmeler nelerdir?

CPU Limitlendirmesi Nedir?

SPEED olarak yazan kısım CPU – İşlemci limitlendirmesi yapılan kısımdır ve tek bir core başı olarak hesaplanmaktadır.

Bu, hosting şirketlerinin, tek bir ayar kullanarak farklı donanımlarda yaklaşık aynı performans seviyesi sınırlarını belirlemesine izin vermektedir.

Virtual Memory Limit Nedir?

Sanal bellek limiti, LVE içinde tahsis edebilecek bellek işlemlerinin miktarına karşılık gelir. VIRT sütununu işlem için izleyerek bireysel işlem sanal bellek kullanımını görebilirsiniz.
Süreç daha fazla bellek ayırmaya çalıştığında, CloudLinux, LVE içindeki tüm işlemler tarafından kullanılan yeni toplam sanal belleğin bir sınır setinden daha fazla olup olmadığını kontrol eder.
Böyle bir durumda CloudLinux belleğin ayrılmasını önler ve fVMEM sayacını artırır. Genellikle işlemin başarısız olmasına neden olur. CGI / PHP komut dosyaları için genellikle 500 ve 503 hatasına neden olur.
Not: CloudLinux 6 ve 7 sisteminde kullanımdan kaldırıldıkları ve beklenmedik sorunlara neden olabileceği için, sisteminizde VMEM limitlerini (0 olarak ayarlayın) devre dışı bırakmanız önerilir.


Physical Memory Limit Nedir?

Fiziksel bellek limiti, müşterinin işlemleri tarafından kullanılan bellek miktarına karşılık gelir.
Benzer işlemler (PHP gibi) belleklerinin çoğunu paylaştığı için, fiziksel bellek kullanımı genellikle çok daha düşüktür.
Ek olarak, fiziksel bellek, müşteri tarafından kullanılan paylaşımlı belleği ve disk önbelleğini içerir.
Disk önbellek durumunda – kullanıcı fiziksel belleğe sahip değilse, disk önbelleği için kullanılan bellek, herhangi bir bellek hatasına neden olmadan boşaltılacaktır.
LVE, fiziksel bellek sınırını aştığında, CloudLinux ilk önce disk önbelleği için kullanılan belleği serbest bırakır ve bu yeterli değilse, bu LVE içindeki bazı işlemleri sonlandırır ve fPMEM sayacını artırır.
Bu genellikle web sunucusunun 500 ve 503 hataları sunmasına neden olur. Fiziksel bellek limiti, paylaşılan barındırma için belleği sınırlamanın daha iyi bir yoludur.

 

IO Limits Nedir?

IO sınırları paylaşımlı hostinglerde veri girişi ve veri çıkışını kısıtlar.
KB / sn cinsindendir. Limite ulaşıldığında, süreçler kısılır (uykuya alınır).
Bu, LVE içindeki süreçlerin sınırı aşmadığından emin olur.
Sınıra ulaşıldığında daha yavaş çalışırlar.
IO limitleri sadece DISK IO’yu etkileyecek ve ağ üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.
Ayrıca herhangi bir disk önbellek erişimini dikkate almaz.

 

IOPS Limits Nedir?

IOPS sınırları, saniyede toplam okuma / yazma işlem sayısını sınırlar. Limite ulaşıldığında, okuma / yazma işlemleri geçerli saniye sona erene kadar durur.

Entry Processes Limit Nedir?

Giriş işlemleri, giriş sayısını LVE sınırlar.
Bir süreç her zaman LVE’ye girer ve sayaç 1 artar.
Her zaman süreç sonlandığında ise LVE’dan çıkar ve sayaç 1 azaltılır.
LVE’nin kendisinde yaratılan süreçleri saymıyoruz. Ayrıca ‘Apache eşzamanlı bağlantılar‘ limiti olarak da bilinir.
CGI / PHP için yeni bir HTTP talebi olduğunda işlem girişi LVE’ye girer.
Bu sınır, web sunucusuna karşı DoS saldırılarını önlemek için oluşturuldu. Oldukça popüler saldırılardan biri, bir sunucuda bazı yavaş sayfalara basarak tüm Apache,Litespeed bağlantılarını düşürmek veya sunucuyu off duruma getirmektir.
Tüm Apache yuvaları bir kez kullanıldığında, web sunucusuna başka hiç kimse bağlanamayacak ve bu durum görünmeyecek.
Bunu çözmek için, giriş işlemlerini (genellikle eşzamanlı bağlantılar olarak adlandırılır) sınırlandırdık.
Apache ile eşzamanlı bağlantı sayısını sınırlandırarak, web sunucusunun 508 sayfalık (Kaynak Sınırına Ulaşıldı) hizmet vermesine neden olacak ve bu sayede site için eşzamanlı istek sayısı sınırın üstüne çıkacaktır.

Number of Processes Limit Nedir?

NPROC, LVE içindeki toplam işlem ve iş parçacığı sayısını kontrol eder. Limite ulaşıldığında, yeni bir süreç oluşturulamaz (başka bir tane sonlanana kadar). Bu sınıra erişildiğinde, NPROC sayacı artırılır. Web siteniz böyle bir durumda 500 veya 503 hatası verebilir ve siteniz açılmaz.


Top